• Pokerstars

  PokerStars är världens största pokerrum online och för att få åtkomst till pokerborden kan man enkelt ladda ned pokerklienter till både Windows och Mac.

  En satellitturnering via PokerStars 2003 gjorde Chris Moneymaker till världsmästare i WSOP (World Series of Poker). Han blev den första världsmästaren genom att kvalificera sig genom en pokersajt online. Moneymakers seger spelade en stor roll för pokerutvecklingen på nätet och intresset för spelet växte explosionsartat i mitten av 2000-talet. I pressen kallades fenomenet för ”Moneymaker-effekten”.

  Den sista juli 2012 köpte PokerStars dess förra storkonkurrent Full Tilt Poker för 731 miljoner USD. Köpet resulterade i en rättegång med amerikanska justitiedepartementet när ägarskapet över Full Tilt Pokers tillgångar flyttades till PokerStars. PokerStars fick betala böter på 225 miljoner USD innan en förflyttning av tillgångarna från Full Tilt Poker kunde genomföras.

  I mitten av sommaren 2014 avslöjades det att Amaya Gaming Group skulle förvärva PokerStars och dess moderbolag för 4,9 miljarder USD.

  Lite historia

  PokerStars lanserade sin första betaversion av sin sajt samma dag som terrorattackerna i New York ägde rum, 11 september 2001. Därefter har sajten bara vuxit med tiden och greppade ett ordentligt tag om pokermarknaden en bit in på 2000-talet och har sedan 2006 varit världens största pokerrum online. Innan dess stod PartyPoker som innehavare till den titeln men efter att den amerikanska kongressen klubbade igenom Unlawful Internet Gambling Enforcement Act of 2006, en lag som reglerar spelmarknaden online, blev många sajter, däribland PartyPoker, tvungna att lämna den amerikanska spelmarknaden.

  I slutet av december 2009 satte PokerStars världsrekord för den största turneringen online. Inköpsavgiften för att deltaga i turneringen låg på 1 USD och antalet deltagare landade på 149 196 st. Nästan två år senare slog de sitt eget rekord då 200 000 deltagare spelade en turnering med ett förstapris på 50 000 USD. PokerStars var så upptaget under inledningen av turneringen att allt fick stoppas under 20 minuter på grund av överbelastning på sajtens servrar. Drygt ett och ett halvt år senare var det dags igen för ett nytt rekord då 225 000 spelare deltog i en liknande turnering.

  PokerStars erbjuder ett stort antal pokervariationer, däribland Texas Hold ’Em, Omaha, Stud, Razz, Badugi, Horse, Mixed Hold ’Em och 8-Game Mix för att bara nämna några. Dessutom finns en hel del ”Mixed Games” som är en blandning av flera av de varianter av pokerspel sajten har i sitt utbud. En genomsnittlig dag har PokerStars ungefär 15000 spelare som spelar om pengar.